Fengslet leder tok ut millioner fra trondheimsfirma

De to lederne i katalogselskapet Nummeropplysninga AS er begge mistenkt for grovt bedrageri og grovt underslag. Til sammen er ti personer siktet i saken.

Trondheimsselskapet skal ha lurt bedrifter til å signere avtaler om oppføring i en nettkatalog, uten at bedriftene selv var klar over det.

Både styreleder og daglig leder i Nummeropplysninga AS ble varetektsfengslet i fire uker i Sør-Trøndag tingrett tirsdag. I de to første ukene må de sitte isolert på grunn av faren for bevisforspillelse, ifølge kjennelsen.

Styrelederen anket kjennelsen på stedet, mens daglig leder tok betenkningstid. Ingen av dem erkjenner straffskyld, ifølge forsvarerne.

- Han nekter straffskyld både for grovt bedrageri og underslag, og mener at han ikke har hatt noen rolle i dette i det hele tatt, sier advokat Torfinn Svanem, som forsvarer den daglige lederen.

Fant store summer

Da politiet ransaket boligene til de to lederne ble det beslaglagt store pengesummer i kontanter, ifølge kjennelsene.

Hjemme hos styrelederen i selskapet ble det funnet rundt 330 000 kroner i kontanter, mens det hos den daglige lederen ble det funnet rundt 110 000 kroner.

Samtidig viser kontoutskrifter at det fra mars til september i år ble overført nær 3,7 millioner kroner fra firmaets konto til styrelederens private konto. Han skal også ha tatt ut nær 1,3 millioner fra sin egen konto i den samme perioden, og overført store beløp til utlandet, ifølge kjennelsen.

Advokat Per Wold forsvarer styrelederen i selskapet. På spørsmål om hvordan mannen forklarer pengeoverføringene fra selskapet til seg selv, svarer Wold:

- Jeg kan ikke gå så mye inn på forklaringene hans nå, men det han har sagt, er at han har fakturert firmaet fra sitt enkeltmannsforetak. Utover det kan jeg ikke kommentere det noe mer.

- Hva har han sagt om pengeoverføringene til utlandet?

- Det hørte jeg om for første gang i dag, sier Wold.

Les mer om saken her