TV 2 avvikler egen katalogtjeneste

– De bruker TV 2-navnet for å lokke kunder, sier sykkelforhandler i Valdres, som mener å ha blitt svindlet av katalogtjenesten TV 2 Torget. Nå avvikler TV 2 katalogtjenesten.

Sykkelekspert Wubbo Boiten driver egen sykkelforretning. I hjertet av Valdres både selger og reparerer den lille bedriften sykler.

Da Boiten for et halvt års tid siden ble kontaktet av selskapet TV 2 Torget, var han i utgangspunktet svært skeptisk.

– Jeg er i utgangspunktet allergisk mot telefonselgere, men jeg var i en fase hvor jeg var på jakt etter annonseringsmuligheter. TV 2 er et sterkt navn, og selgeren var veldig offensiv. Slik jeg opplevde det, brukte han TV 2-navnet for å lokke kunder. Jeg lot ham snakke, forteller Boiten.

– Null effekt

Dette har ifølge Boiten utviklet seg et mareritt. Han endte opp med å betale 10 000 kroner for en annonseringsavtale på tv2torget.no, som han hevder ikke har gitt ham ett eneste ekstra salg.

TV 2 Torget svarer på kritikken lenger nede i saken.

– Det har hatt null effekt. Ingenting, rett og slett, sier Boiten.

Åtte klager på halvannet år

TV 2 har den siste tiden satt fokus på en rekke useriøse aktører i katalogbransjen. I prosessen har mange av seerne og leserne våre sendt tips om andre selskaper som driver likt. Noen av disse tipsene har omhandlet TV 2 Torget.

På forespørsel fra TV 2 har både hovedorganisasjonen Virke og Forbrukerrådet undersøkt hvor mange henvendelser de har registrert på selskapet.

Virke har registrert åtte siste år, mens Forbrukerrådet har registrert to henvendelser i samme tidsperiode.

– Det er bagatellmessig sammenlignet med hva vi ser hos andre aktører, sier Thor Martin Bjerke i Virke.

Misvisende i salget

Boiten reagerer på to ting ved TV 2 Torgets fremferd. Han hevder selskapet løy om prisen for produktet, og at annonseringen ikke har hatt noen effekt.

TV 2 har hørt lydopptak fra samtalen hvor avtalen ble inngått.

Ifølge selgeren skulle annonsene lages av proffe designere hos TV 2. Etter at selgeren fortalte om hvilke annonseringsflater de kan tilby Boiten, spør han om Boiten ønsker å bekrefte.

– Ja, så du sier 5000 kroner per år? spør Boiten.

– Per år ja, det er helt riktig, svarer selgeren i lydopptaket.

Likevel mottok Boiten en faktura hvor prisen ble satt til 10 000 kroner per år.

Tilbød mellomløsning

I en e-postutveksling mellom Boiten og TV 2 Torgets representant fremgår det at selskapet medgir at selgeren er utydelig når han korrigerer beløpet.

– Avtalen er bindende og må overholdes, men i og med at det kan ha skjedd en misforståelse rundt prisen er vi villige til å halvere prisen til 10.000,- for hele to års perioden. På denne måten får vi dekket våre kostnader i forbindelse med dette og dere får meget rimelig annonsering, skriver TV 2 Torgets ordreadministrator i en e-post.

Les hele saken her