FINANSTILSYNET VIL GRANSKE INKASSOSELSKAPET: Kataloghaiene sto selv for inkasso

Da Hendrik Fasmer ringte inkassoselskapet som sto for innkreving av penger for 1801 Nummeropplysninga, tok daglig leder i katalogselskapet telefonen der også.

– Hva jeg tenkte da? Jeg tenkte det var en bekreftelse på at dette er ren svindel, sier Hendrik Fasmer.

På forsommeren mistenkte Hendrik Fasmer at familiebedriften på Alvøen, som han er styreformann i, ble utsatt for et svindelforsøk.

Alvøen Gamle Mølle er en familiebedrift som driver utleie av lokaler og småbåthavn. Her ble vaktmesteren oppringt av 1801 Nummeropplysninga, og bedt om å bekrefte sitt navn og stilling.

– Ordrebekreftelsen er akseptert, står det. Så fikk vi en faktura fra dem, sier Fasmer.

Han dokumenterte derfor all kontakt han hadde med daglig leder Amir Spjøtvold Mian i 1801 Nummeropplysninga.

Fasmer sendte innsigelse på fakturakravet han hadde fått fra det eksterne selskapet TT fakturaservice, på vegne av 1801 Nummeropplysninga. I en epost han fikk som svar skriver daglig leder Mian at selskapet opprettholder kravet likevel.

– De er frekkere enn fanden, ikke sant? Det er jo helt utrolig, sier Fasmer.

Han ringte for å snakke med Mian, uten å lykkes med å få stoppet fakturakravet.

Bekreftelse på svindel
Umiddelbart etter begynte inkassokravene å strømme inn fra TT Inkasso, et annet datterselskap i det trondheimsbaserte selskapet TT Group.

– Jeg ringte TT Inkasso, og tror du ikke at det var Amir Mian som svarte da også? Han samme som sitter som daglig leder for Nummeropplysninga?

Hendrik møtte altså samme person hos katalogselskapet han hevder forsøkte å svindle familiebedriften som hos inkassoselskapet som krevde inn pengene.

– Det måtte jo være en link her, og det er bare en bekreftelse på at det er svindel, sier Fasmer.

Les artikkelen og se reportasjen her.