Komplett advarer mot Facebook-svindel

Med løfte om 35 Macbook Pro har flere enn 4600 personer latt seg friste av et svindelforsøk på Facebook.

Nettsvindlere blir stadig flinkere. Denne gangen har noen misbrukt Kompletts merkenavn for å få deg til å gi fra deg kredittopplysninger. I en «konkurranse» på Facebook, får man vite at «Komplett» feirer jubileum ved å gi bort 35 kostbare Macbooker (bærbar datamaskin fra Apple).

Dette kan man lese om «konkurransen»:

«Komplett har årsdag, og for å feire dette har vi bestemt oss for å ha en konkurranse hvor du har sjansen til å vinne en av de 35x Macbook Pro's 13". For å delta må du 1. Lik bildet, 2. Kommenter «Gratulerer» og 3. Del bildet».

Ti maskiner ekstra

Under denne teksten på Facebook, kommer det en ny lenke med Kompletts logo. Her står det at «Grunnet den store interessen, har vi gått til anskaffelse av 10x Macbook pro's extra som vi gir ut til 10 heldige personer. Du betaler kun 49,- kr.  Sjekk om du er en av de heldige vinnerne her: (Lenke). » Her får man også vite at det kun er tre testpakker igjen.

Betalingsside

Følger man lenken, kommer man til en side der man må fylle ut personlig info. Sender man inn skjemaet, har man takket ja til en angivelig skytjenesten «Bytes behind bars» som koster deg 399 kroner i måneden. Ifølge abonnementsvilkårene (som man kommer til hvis man tar seg bryderiet med å følge en lenke), får man vite at abonnementet løper til det blir oppsagt. Månedsavgift trekkes fra kredittkortet ditt.

Et raskt søk på nettet viser at det ikke bare er Komplett som er utsatt for dette. Også Zalando er et av de store merkenavnene som skal ha opplevd dette. Her er det lokket med et sett med Calvin Klein-undertøy.

Det er tydelig at Komplett har stor tillit blant folk på internett. Rundt 4600 personer har trykket liker på denne «konkurransen».

Les hele artikkelen her